Fuerteventura heeft schitterende lange witte zandstranden, die van Tenerife zijn zwart en door het lavazand gevormd. Op Gran Canaria liggen de prachtige zandduinen van Maspalomas en ook de stranden van Playa des Inglés. Genieten van de winterzon op de Canarische Eilanden! … En dit valt er nog meer te zien en te doen …

Auto huren

Winterzon op de Canarische Eilanden en Auto huren

De Canarische Eilanden liggen in de Atlantische Oceaan, ten westen van Marokko. Je treft er vulkanisch landschap aan en het is een ideale bestemming voor wandelaar, fietsers en zonaanbidders.

Wist je dat veel mensen tijdens de wintermaanden voor langere tijd op de Canarische Eilanden verblijven? En dat is niet voor niets! Hieronder volgt een overzicht van de Canarische Eilanden in vogelvlucht.

Winterzon Canarische Eilanden – Tenerife

Tenerife is het grootste Canarische Eiland. Pico del Teide vormt het hoogste punt van Tenerife, dat veelal zwarte stranden heeft, gevormd door lavazand. De Teide is tevens de hoogste berg van heel Spanje.

Naast het vulkanische landschap vind je watersport en een bruisend nachtleven.

Winterzon Canarische Eilanden – Lanzarote

Lanzarote wordt door velen als het mooiste Canarische Eiland beschouwd. Het heeft een vrij onherbergzaam maanlandschap en veel witte huizen. Puerto del Carmen strekt zich uit langs de kust en is hét vakantieoord op Lanzarote.

Andere bekende vakantiebestemmingen zijn Arrecife en Costa Teguise, de vroegere hoofdstad van Lanzarote.

Winterzon op de Canarische Eilanden

Winterzon Canarische Eilanden – Gran Canaria

Gran Canaria is het meest bruisende eiland en Maspalomas en Playa des Inglés zijn goed bekend bij vakantiegangers die in de winter de zon opzoeken. Bezoek ook Puerto de Mogán en Puerto Rico, dat de meeste zonuren van heel Spanje heeft!

Het Lopesan hotel en andere luxe hotels

In Playa des Inglés vind je veel nieuwe en gerenoveerde hotels. De meeste hotels hebben één of meerdere zwembaden en liggen op loopafstand van de stranden en de gezellige restaurants. Het Lopesan hotel op Gran Canaria is geliefd bij Nederlandse toeristen.

Het bergachtige binnenland van Gran Canaria leent zich goed voor dagtochten met een huurauto, bijvoorbeeld naar Ayacata, de Roque Nublo en de Pico de las Nieves

Winterzon Canarische Eilanden – Fuerteventura

Fuerteventura staat bekend om haar schitterende lange witte zandstranden. Er zijn er meer dan 150! Corralejo is het bekendste vakantieoord; je vindt er ook een strook duinen die aan de Sahara doet denken.

Vanwege de wind is Fuerteventura een geliefde bestemming voor windsurfers en kitesurfers.

La Palma, Gomera en El Hierro tot slot, zijn wat minder bekend en ontdekt door het grote toerisme. Deze groene eilanden zijn rustiger en hartstikke leuk voor wandelvakanties.

Een auto huren op de Canarische eilanden

De Canarische Eilanden zijn vanaf het vasteland te bereiken per vliegtuig of boot. Tenzij uw voorkeur uitgaat naar een georganiseerde busreis, is een auto essentieel om het binnenland en andere stranden en dorpjes te verkennen.

Op de eilanden zijn auto’s te huur. Boek je huurauto op tijd zodat je de zekerheid hebt dat de auto beschikbaar is. Bij ons huur je inclusief verzekeringen, onbeperkt aantal kilometers en zonder eigen risico. En boek je in je eigen taal.

Reisblogs en inspiratie

Autohuur: tips en inspiratie ✨

 

Direct een auto huren zonder creditcard


Auto huren Overwinteren Canarische Eilanden
Overwinteren Canarische Eilanden 2022 – Overwinteren Canarische Eilanden 2021 – Overwinteren Canarische Eilanden ervaringen – Warmste eiland Canarische eilanden – Overwinteren Gran Canaria Tui