Ga jij op vakantie naar Italië en twijfel je nog over de bestemming? 4 Italiaanse pins met de mooiste bestemmingen in Italië! ?
De mooiste bestemmingen in Italië
De mooiste bestemmingen in Italië | Auto huren Fandango
De mooiste bestemmingen in Italië
De mooiste bestemmingen in Italië

De mooiste bestemmingen in Italië

Ga jij naar Italië en ben je op zoek naar een huurauto? Grote kans dat je met het vliegtuig gaat. Op de luchthavens in Italië én op de bestemmingen zelf staan huurauto’s klaar. Een auto huren in Italië doe je vooraf online, zodat je zeker weet dat de gewenst auto beschikbaar is. Maar waar ga je naar toe?

Doe inspiratie op met deze 4 pins van mooie bestemmingen in Italië!

De mooiste bestemmingen in Italië – Sicilië


De mooiste bestemmingen in Italië | Auto huren Fandango

Het eiland Sicilië in Zuid-Italië heeft heerlijke zandstranden, prachtige oude tempels en amfitheaters, en een vruchtbaar landschap.

De zandstranden rond de Golfo di Castellammare en de badplaats Taormina zijn schitterend. In Taormina ligt tevens een oud Grieks theater dat uitkijkt op de vulkaan de Etna. De Etna, die 3370 meter hoog is, is te bereiken via Nicolosi en het Rifugio Sapienza, waarvandaan een kabelbaan naar 2700 meter hoogte reikt.

Oudheden zijn onder meer te vinden in Valle di Templi, nabij Argrigento, met overblijselen van 9 oude tempels, waaronder de tempel van Concordia die prachtig bewaard is gebleven. Ook in Segesta, Selinunte en natuurlijk Siracusa zijn tempels en theaters te bezoeken.

Catania en Palermo beschikken over een internationale luchthaven. Op de luchthavens zijn auto’s te huur zodat jij die heerlijke Siciliaanse stranden, dorpjes, steden en oudheden kan ontdekken.

***

De mooiste bestemmingen in Italië – Venetië


De mooiste bestemmingen in Italië

Venetië is een prachtige stad aan de Adriatische Zee gebouwd op en rond het water. De stad is verdeeld in zes regio’s die je al wandelend en met de vaporetto (waterbus) bezoekt. Aan de rand van de stad bevinden zich parkeergarages voor je (huur) auto.

Venetië is zonder twijfel één van de mooiste en meest populaire steden in de wereld. Venetië is verbonden door meer dan 150 kanalen, 400 bruggen en vele oude voetpaden.

Het Canal Grande slingert door het hart van Venetië en hier vind je onder meer de bekende Rialtobrug, vele Palazzo’s (paleizen), en het San Simeone Piccolo, gebaseerd op het Pantheon in Rome. Wist je dat de imposante Santa Maria della Salute barokkerk op ruim één miljoen houten palen staat?

Aan en rondom het Piazza San Marco (San Marco plein) bevinden zich de Brug der Zuchten, de Basilica di San Marco, de Campanille, de Biblioteca Marciana met prachtig versierde fresco’s in het gewelf van het trappenhuis, en natuurlijk het Palazzo Ducale (Dogenpaleis), dat een bezoekje meer dan waard is.

In de (nabije) omgeving van Venetië bevinden zich ook heerlijke stranden, en steden als Verona en Padua. Het Gardameer en de Italiaanse Dolomieten bereik je in zo’n twee uur rijden.

***

De mooiste bestemmingen in Italië – Rome


De mooiste bestemmingen in Italië | Auto huren Fandango

De stad Rome staat bekend om het Vaticaan met de Sint-Pieter basiliek die in de 16e eeuw door Michelangelo is ontworpen. Om het goed bewaard gebleven antieke Pantheon met haar enorme koepel, om het immense Colosseum waarin zowel Korinthische als Ionische als Dorische zuilen verwerkt zijn, om het Piazza Navona, met werken van Bernini, om de Spaanse Trappen, en om de Trevifontein.

Het Capitool, met haar kruisgewelven, en gelegen op de Capitolijnse Heuvel vormde het hart van de Romeinse wereld. Het Forum Romanum daaronder vormde het sociale en economische centrum. Beiden zijn toegankelijk voor bezoekers.

Rome is een prachtige stad en bijzonder geschikt als startpunt voor een vakantie in Italië, of om te bezoeken als tussenstop wanneer je door Italië reist.

***

De mooiste bestemmingen in Italië – Napels


De mooiste bestemmingen in Italië

Nabij de Golf van Napels bevindt zich de schilderachtige Amalfikust, met Sorrento, het adembenemende dorpje Positano, en de luxe eilandjes Capri en Ischia.

Ook de Vesuvius vulkaan en de goed bewaard gebleven opgravingen van het fascinerende Pomeï liggen op rijafstand van Napels.

***

Meer Blogs over de mooiste plekken van Italië: de bloemenriviera de cinque terre

Reisblogs en inspiratie

Autohuur: tips en inspiratie ✨

 

Direct een auto huren zonder creditcard


Auto huren particulier en zakelijk, powered by Autohuren.info

Auto huren op de mooiste plekken Noord-Italië

Auto huren op de mooiste plekken Italië aan zee

Mooie plekken Italië met auto

Onontdekte plekken Italië

Auto huren op de mooiste plekken Toscane