Er is ruime keus uit verschillende soorten huurauto’s. Maar welke categorieën en types zijn er, en hoe weet jij welke het beste bij jou past?

Auto huren vergelijken: categorieën en types

Je kan bij ons kiezen uit de volgende huurauto categorieën: Small, Economy, Compact, Intermediate, Standard, Fullsize, Premium, Luxury en Minivan. Daarnaast zijn er verschillende types waar je uit kunt kiezen, zoals een stationwagen, sedan, cabrio, SUV of personenauto.

Je reserveert altijd een categorie huurauto en niet een bepaald merk of model. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een auto in de categorie Economy of misschien wil je wel een SUV. De afbeeldingen van de auto’s die je dan te zien krijgt, zijn voorbeelden. Als je voor een bepaalde huurauto kiest, staat er altijd ‘of soortgelijk’ bij. Dit betekent dat jij verzekerd bent van een huurauto uit diezelfde categorie met die specificaties.

Huren auto
Huren auto
Huren auto
Huren auto
Huren auto

Goedkoop auto huren: welk type huurauto huren?

Er zijn verschillende categorieën en type huurauto’s; waar dien je rekening mee te houden als je een auto huurt?

Huren auto: cabrio
In de hete zomermaanden juli en augustus lopen de temperaturen in Europa op en staat de zon hoog aan de hemel. Bedenk dan dat het huren van een cabrio je weinig beschutting biedt tegen de felle zon. Met name met kinderen kan dit vervelend zijn. Petjes dus mee (en op) en je onbedekte huid goed insmeren met zonnebrandcrème – door de rijwind heb je minder snel het gevoel dat je verbrandt.

Huren auto: groot of kleine huurauto?
Met grotere kinderen en volwassenen moet je er rekening mee houden dat de beenruimte van een kleine goedkope huurauto achterin wat beperkter is. Voor kleine stukjes rijden is dit waarschijnlijk niet zo’n probleem, maar voor langere stukken hinderlijk.

Denk ook aan het aantal koffers dat mee moet, vanaf het vliegveld naar je hotel of appartement.

Bij elke categorie huurauto wordt duidelijk weergegeven voor hoeveel personen (volwassenen en kinderen) deze geschikt is. Ook wordt een indicatie gegeven van de omvang van de kofferbakruimte zodat je weet hoeveel grote en kleinere koffers er in passen.

Huren auto: kies voor een huurauto met iets meer vermogen
Speel je met het idee om ook lekker te gaan toeren en de omgeving te gaan verkennen, of bevindt je bestemming zich in een heuvelachtig gebied? Dan is een huurauto met iets meer vermogen een aanrader. De instapmodellen hebben natuurlijk een bijzonder aantrekkelijke huurprijs, maar het model met een iets grotere motor geeft je net wat meer power om veilig door de omgeving te toeren.

Huren auto: drie, vier of vijf deuren?
Een vierdeurs huurauto is handig met kinderen, zowel groot als klein. Grote kinderen stappen makkelijker zelf in en uit, terwijl bij kleine kinderen en baby’s het kinderzitje of de maxi cosi eenvoudiger kan worden bereikt. Neem je een kinderwagen mee? Neem dan een huurauto met voldoende bagageruimte.

Huren auto – service pakket

Er is ruime keus uit verschillende soorten huurauto’s. Je kan een SUV huren, een personenauto met trekhaak, een elektrische auto, of bijvoorbeeld een sedan voor het hele gezin.

Je boekt je huurauto vooraf online en ziet direct welke type huurauto’s op de bestemmingen beschikbaar zijn. Je hebt een ruime keuze uit verschillende modellen huurauto’s: klein en compact, cross-over, of juist een sedan of station wagen voor het hele gezin.

Er zijn ook (extra) servicepakketten beschikbaar. Met een servicepakket zorg je dat de huurauto aan al jouw wensen voldoet. Denk bijvoorbeeld aan een tweede bestuurder, een kinderstoeltje, of een set winterbanden en sneeuwkettingen. Vul je gegevens in en bekijk de mogelijkheden.

Auto huren tijdens je vakantie – reserveer op tijd

Al sinds er weer gereisd mag worden is er sprake van een (grote) krapte in de autohuurwereld. In het kort komt dit door verkleinde vloten, een hoge vraag en een tekort aan microchips, waardoor er minder nieuwe auto’s geproduceerd worden. Vooral dit laatste betekent dat het tekort aan huurauto’s nog wel even zal aanhouden.

Nu geldt dus (meer dan ooit!) dat het belangrijk is om die huurauto zo snel mogelijk vast te leggen. De kans dat er kort voor vertrek geen huurauto van het door jou gewenste type beschikbaarheid meer is, is groter geworden.

Indien een aangevraagde huurauto niet meer beschikbaar is wordt geprobeerd een alternatief aan te bieden. Het kan zijn dat deze auto duurder is, of in een andere categorie valt. Dan wordt, uit service oogpunt, altijd meegedacht en wordt geprobeerd een alternatieve optie aan te bieden.

Bij ons huur je all-in, en zie je de prijs inclusief alle verzekeringen. De vraag naar en beschikbaarheid van huurauto’s heb je ook deels zelf in de hand. Hoe eerder je huurt, hoe meer huurauto’s nog beschikbaar zullen zijn.

Huren auto: een auto huren voor vakantie is snel geregeld. Je kan een auto huren voor een dag of voor de hele vakantie. Bij ons huur je inclusief verzekeringen, onbeperkt aantal kilometers en zonder eigen risico. En boek je in je eigen taal. Kijk snel en boek de huurauto die bij jou past.

Reisblogs en inspiratie

Autohuur: tips en inspiratie ✨

 

Direct een auto huren zonder creditcard


Huren auto: een goedkope huurauto

Auto huren particulier en zakelijk, powered by Autohuren.info