Corfu - olijfbomen en cipressen

9 februari 2022 - Fandango autohuur
Highlights

Volgens de legende zal ieder paar dat door het Canal d’Amour zwemt voor altijd bij elkaar blijven.

Ionische eilanden –
Venetiaanse forten –
Waterschildpadden –
Stranden –

Het groene eiland Corfu maakt deel uit van de Ionische eilanden en wordt tijdens de zomermaanden druk bezocht. Je vindt er prachtige zandstranden, kleurrijke dorpjes, en waterschildpadden.

Corfu behoort samen met Lefkas, Keffalonia en Zakynthos tot de Ionische eilanden. De Ionische eilanden zijn de groenste eilanden van Griekenland met olijfbomen en cipressen. Door de ligging aan de westkust van Griekenland kom je er veel West-Europese invloeden tegen. Het eiland Corfu is bergachtig en je treft er een mengeling van Italiaanse, Franse en Britse architectuur.

De zomer is warm en droog; ideaal voor een heerlijk strandvakantie. Tijdens de rest van het jaar vind je er een zacht klimaat met meer dan gemiddelde neerslag.

Het overgrote deel van de toeristen bezoekt Corfu voor de stranden. De stranden op Corfu zijn divers en lopen uiteen van zeer toeristisch tot rustig en vrijwel verlaten.

  • Sight Seeing 80% 80%
  • Food 75% 75%
  • Transportation 50% 50%
  • Activities 85% 85%

Traditioneel Corfu

Op Corfu komen zowel café- en discobezoekers als liefhebbers van kleine rustige authentieke dorpjes aan hun trekken. Vátos, gelegen tegen een heuvel, is zo’n traditioneel dorpje. De huisjes zijn wit en de balkons hangen vol met weelderige bloemen. Ten zuiden van Vátos ligt het eveneens traditionele dorpje Pélekas. Ook hier zijn de huisjes schilderachtig, en in beide dorpjes vind je enkele tavernes.

Corfu-stad

In de zomer slenteren de vele toeristen door de smalle straatjes van Corfu-stad. In het dolhof van steegjes liggen winkeltjes waar van alles te koop is. De oude stad van Corfu staat ook bekend om twee Venetiaanse forten (vestingen) en de klokkentoren van de Agios Spyrídon.

Stranden Corfu

1. Myrtiótissa

Eén van de mooiste stranden van Corfu. Het zandstrand bevindt zich op ongeveer 2 kilometer van Vátos en wordt omzoomd door olijfbomen en cipressen. Map

2. Benítes

Volop watersportmogelijkheden en in trek bij jongeren. Niet alleen vanwege het strand maar ook door het bruisende nachtleven. Map

3. Find your own …

Ga het eiland rond en vind dat ene perfecte strandje dat jouw vakantie helemaal af maakt! Map

Corfu

Strand Tip. Sidari …

Sidári is een bruisend dorpje op Corfu dat zijn populariteit dankt aan de zandstranden en een bijzondere rotsformatie. Je vindt er het Canal d’Amour en grotten die door erosie zijn ontstaan. Volgens de legende zal ieder paar dat door het Canal d’Amour zwemt voor altijd bij elkaar blijven. Map

Meer bestemmingen

Ook op deze en vele andere bestemmingen huur je een auto zonder creditcard:

Oostenrijk
Innsbruck
Italië
Venetië
Spanje
Ibiza

Een huurauto is een ideaal vervoermiddel om het eiland Corfu te verkennen.

In de hete zomermaanden juli en augustus lopen de temperaturen flink op en staat de zon hoog aan de hemel. Het is dan heerlijk om met je huurauto op Corfu de strandjes en pittoreske dorpjes te ontdekken! Een bezoek aan Corfu-stad mag natuurlijk niet ontbreken.


Auto huren Corfu luchthaven

Je kan een auto huren voor de gehele vakantie of voor enkele dagen. Op de luchthaven van Corfu of in de buurt van je hotel of appartement. Je maakt je reservering in je eigen taal, en dat is wel zo makkelijk bij autohuur in een land waar je de taal wellicht minder machtig bent. Ook heb je zo de tijd om je reservering rustig in je eigen tempo te doen en definitief te maken.

Boek nu een huurauto op Corfu