Auto huren Kreta tips

26 januari 2022 - Fandango autohuur
Highlights

De verkeersborden staan er zowel in de voor ons herkenbare schrijfwijze als in het Grieks(!)

Kaartlezen –
Cabrio –
Kinderen en bagage –
Reserveren –

Auto huren Kreta tips … Waar moet je aan denken bij autohuur op Kreta? Wij geven je nuttige tips voor het uitzoeken van dé perfecte huurauto én voor onderweg. Zo ga jij voorbereid en veilig de weg op!

Kaartlezen De verkeersborden staan er zowel in de voor ons herkenbare schrijfwijze als in het Grieks(!), waardoor het af en toe goed opletten is welke afslag je moet hebben. Een kaart of Google maps helpt!

Cabrio In de hete zomermaanden juli en augustus lopen de temperaturen hoog op en staat de zon hoog aan de hemel. Petjes op en je onbedekte huid goed insmeren met zonnebrandcrème. Huur een cabrio op Kreta!

  • Maximumsnelheid tweebaansweg: 90 km/u 90% 90%
  • Tolwegen op Kreta: geen 0% 0%
  • Parkeerboete: vanaf EUR 80 80% 80%
  • Temperatuur in augustus: 37 graden 37% 37%

Reserveer op tijd Vooral tijdens het hoogseizoen wordt aangeraden om ruim van te voren een huurauto op Kreta te reserveren. In verband met de alsmaar toenemende populariteit van dit Griekse eiland kunnen de huurauto’s op topdagen allemaal verhuurd zijn. Een bijkomend voordeel is dat de huurauto van je keuze dan op het gewenste tijdstip voor je klaar staat.

Kinderen en bagage Kies voor een vierdeurs huurauto als je met kinderen reist. Grote kinderen stappen makkelijker zelf in en uit, terwijl bij kleine kinderen en baby’s het kinderzitje of de maxi cosi door jou eenvoudiger kan worden bereikt. Neem je een kinderwagen mee? Denk aan voldoende bagageruimte!

Huur veilig vooraf online Je herkent ze wel: de reclameborden bij aankomst op het vliegveld met “Rent a car Crete Heraklion” of “Car hire Chania to Heraklion”. Kan dat anders? Jazeker! Huur vooraf online een auto op Kreta. Je hebt dan alle tijd om in je eigen taal je huurauto uit te zoeken. Wel zo handig wanneer je een auto huurt op een eiland waar je de taal wellicht minder goed kent!

Top bestemmingen op Kreta

1. Malia

Niet ver van de luchthaven van Heraklion, met standjes, restaurants en de befaamde bar street. Map

2. Chersonissos

Immens populair bij vooral de jongere vakantiegangers. Ook bekend van diverse tv programma’s. Map

3. Chania

Gelegen in het westelijke deel van Kreta met naast feest ook rust en mooie natuur in de omgeving. Map

Auto huren Kreta tips

Meer bestemmingen

Ook op deze en vele andere bestemmingen huur je een auto zonder creditcard:

Oostenrijk
Innsbruck
Italië
Venetië
Spanje
Ibiza

Zorgeloos een auto huren op Kreta

Er zijn geen verborgen kosten en er is geen gedoe ter plaatse. Je rijdt wél zorgeloos rond met 24/7 persoonlijke ondersteuning. Je kan dag en nacht contact opnemen en alles in het Nederlands regelen, mocht dat nodig zijn. En voor noodgevallen is er 24 uur per dag Nederlandstalige hulp bereikbaar op telefoonnummer +31 23 5699 690.

Boek nu een huurauto op Kreta