Kaapstad in Zuid Afrika, bekend van Robbeneiland en townships. Van de wijngebieden van Stellenbosch en Franschhoek. Én van de beroemde Tafelberg.

Auto huren Kaapstad

Een huurauto is een comfortabel en veilig vervoermiddel om Kaapstad en haar omgeving te verkennen. Kaapstad heeft verschillende wijken die een bezoek waard zijn: het elegante Camps Bay, het Victoria and Alfred Waterfront (shoppen!), Kloof Street of één van de townships.

De wijngebieden van Franschhoek en Stellenbosch liggen op ongeveer 1 uur rijden. Vanaf de Tafelberg kijk je uit over de stad en de oceaan, en een bezoek aan Robbeneiland zal bij velen een blijvende indruk achterlaten.

Auto huren Kaapstad

Auto huren Kaapstad – een overzicht van de bezienswaardigheden

Kaapstad ligt op een klein schiereiland in het zuidpunt van het Afrikaanse continent. Het is één van de grootste steden van Zuid Afrika, en de meest toeristische. Het zuidelijke punt, gelegen op zo’n 40 kilometer van het centrum van de stad, is Cape Point, waar een vuurtoren uitkijkt over de Atlantische Oceaan én de Indische Oceaan.

Kaapstad ligt aan de voet van de Tafelberg. Verschillende populaire wandelpaden met schitterend uitzicht leiden naar de top. Vanaf de top van de Tafelberg heb je prachtig uitzicht over het centrum van de stad en de oceaan. De Tafelberg is ook per kabelbaan bereikbaar.

Vanaf de Tafelberg kijk je ook uit op Robbeneiland. Robbeneiland ligt in de Tafelbaai, zo’n 11 kilometer uit de kust. De uit het jaar 1863 daterende vuurtoren op Robbeneiland is 18 meter hoog en staat nabij Governor’s House, dat onderdak biedt aan beroemde en belangrijke gasten.

Iets meer landinwaarts, tussen het stadscentrum en Campos Bay ligt de heuvel van Lion’s Head. Hier staat een oud kanon dat nog dagelijks om 12 uur wordt afgeschoten.

Auto huren Kaapstad – rondrit Kaapstad

Dé rondrit over het Kaapse schiereiland voert over de spectaculaire Chapman’s Peak Drive. Vanaf de Atlantische kust rijd je naar het hoogtepunt van de rondrit: het uitzicht vanaf Cape Point. Onderweg zie je Hout Bay, en even verderop ligt Tidal Lagoon. Dan door naar Kaap de Goede Hoop vanwaar een kabelbaan je naar het uitkijkpunt brengt. Op de weg terug naar Kaapstad kom je langs de pinguïnkolonie van Boulders en Muizenberg, waar de zee rustig is en het het veilig is om te zwemmen.

Kortom: genoeg redenen om een auto te huren in Kaapstad!

Een auto huren

Je boekt vooraf online een huurauto in Kaapstad zodat deze bij aankomst voor je klaar staat. Je kan een auto huren voor de gehele vakantie of voor enkele dagen. Op het vliegveld van Kaapstad of in de buurt van je hotel.

Je maakt je reservering in je eigen taal, en dat is wel zo makkelijk bij autohuur in een land waar je de taal wellicht minder machtig bent. Ook heb je zo de tijd om je reservering rustig in je eigen tempo te doen en definitief te maken.

Busje in Kaapstad internationale luchthaven

Op de luchthaven van Kaapstad zijn ook busjes te huur. Dit geeft je net wat meer ruimte waardoor het gehele gezelschap samen kan reizen. Dat is wel zo gezellig en geeft een veilig gevoel. Tijdens het boekingsproces kies je welk type auto of busje je wilt huren.


Autoverhuur in Kaapstad bij Fandango. De nummer één voor auto huren Kaapstad!

Reisblogs en inspiratie

Autohuur: tips en inspiratie ✨

 

Direct een auto huren zonder creditcard


Auto huren Kaapstad internationale luchthaven cpt zuidafrika

Goedkoop auto huren Kaapstad
Auto huren Kaapstad vliegveld
Auto huren Zuid-Afrika
Kaapstad zuidafrika